2013 m. liepos 9 d., antradienis

Keksiukai su rikota ir persikais pagal Beatą

Keksiukai su rikota ir persikais pagal Beatą

Keksiukai, keksiukai, keksiukai... kad ir kaip lengvai skambėtų išbandžiau nemažai receptų, tačiau atrasti tikrai skanius ne taip ir lengva. Iš tikro pirmi keksiukai, kuriuos bandžiau kepti buvo Beatos su rikota ir persikais, po tokio sėkmingo bandymo apėmė euforija ir kepiau visokiausių iš eilės, tačiau šių neprakono niekas. Kuo jie geri? Purūs, aromatingi, galima dėti netik persikų, bet ir sezoninių uogų ar vaisių, ir geriausia - jie visada sėkmingai iškepa, gražiai iškyla ir paruduoja kepurėlė ;)
Tiems kas nerado dar šio recepto interneto platybėse, dalinuosi.



1 indelis rikotos sūrio (250 gr.)
3 kiaušiniai
stiklinė miltų
50 gr. sviesto (aš dedu kepinių margariną, kuris jau sugraduotas po 50gr)
3/4 stiklinės cukraus
nepamažintas šaukštelis kepimo miltelių
nutarkuotos citrinos žievelės 
3 ar 4 puselės konservuotų persikų


Rikotą, kiaušinius ir cukrų išplakti, įtarkuoti citrinos žievelės, įpilti atvėsintą margariną, tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Keksiukų skardą įkloti popierėliais, įdėti tešlos ir į kiekvieną būsimą keksiuką porą griežinėlių persikų. Kepti apie 180 laipsnių temperatūroje 30min.



Originalus Beatos receptas:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą