2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

Auksiniai sparneliai

Auksinis sparnelių marinatas

Čia galima sakyti mano firminis sparnelių marinatas, kad daug gerų atsiliepimų sulaukė sprendžiu iš tylos ir čepsėjimo bevalgant :) Sparnelius kepame dažnai, nes turime tradiciją susirinkti kiekvieną ketvirtadienio vakarą su draugais, na ir kadangi minią reikia pamaitinti,vasarą sparneliai kepami visu pajėgumu. 




Receptukas:

5 v. š. sojos padažo
1.5 v. š. Auksaspalvio "dan sukker" sirupo
4 skiltetės česnako
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
0.5 nedidelės citrinos sulčių
0.5 a. š. druskos
mėgstamų žolelių (aš dedu čiobrelių, raudonėlių ir baziliko)


Viską sumaišome, įspaudžiame česnaką ir citrinos ir užpilame sparnelius. Dedame nakčiai į šaldytuvą ir laukiame rytojaus :) Jei kepate orkaitėje, kai pamatysite kad ruduoja, ištraukite skardą ir apverskite sparnelius, kad apskrustų ir kita pusė.
Šis receptukas tiks iš kiaulienos šonkauliukams. Jie bus tokie susikaramelizavę, ypatingai čia "groja" auksaspalvis sirupas, padeda apskrusti odelei, suteikia gelsvą atspalvį, tik nepadauginkite jo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą